Plavuizen laten verwijderen? Sloopbedrijf Kalker verwijdert alle soorten vloertegels in woningen, winkels, kantoren, etc. Of ze nu gelijmd zijn of in cement gelegd, met of zonder behoud van vloerverwarming. Het maakt voor ons geen enkel verschil.

Goedkoop sloopbedrijf is een sloopbedrijf dat de hele week met een aantal bussen en auto´s onderweg is door het land om o.a. vloertegels te verwijderen. Wij doen dit netjes en snel en kunnen uw plavuizen verwijderen tegen een aantrekkelijk tarief. Ook verwijderen lijmresten, schuren en eventueel egaliseren van de vloer.

Wij verwijderen alle soorten tegels: boerenplavuizen, plavuizen, keramische tegels, marmer, natuursteen, leisteen, etc. Vloerverwarming behouden of vloerverwarming verwijderen, met of zonder dekvloer verwijderen en inclusief afvoer afval.

Plavuizen verwijderen vloerwarming

Ook het verwijderen van vloertegels inclusief vloerverwarming of de onderliggende dekvloer en / of betonvloer verwijderen is mogelijk. Uiteraard laten we u niet met de rotzooi zitten en voeren wij ook al het vrijgekomen afval voor u af. De ruimtes waarin we gewerkt en/of gelopen hebben zijn weer netjes en bezemschoon als we weg gaan.

Vraag meteen een offerte aan of kijk hieronder voor meer informatie over plavuizen laten verwijderen en egaliseren vloer.

Hoe plavuizen verwijderen?

Plavuizen laten verwijderen of vloertegels verwijderen doen wij met onze elektrische breekhamers. Daar in zit een brede platte beitel waarmee we de vloertegels los tikken van de vloer. Indien er vloerverwarming onder ligt en u deze wilt behouden zullen wij ietwat voorzichtiger te werk moeten gaan. Hierdoor kan het wellicht allemaal net iets langer gaan duren.

Hoe lang duurt plavuizen verwijderen

Hoe lang het duurt om uw plavuizen te verwijderen is uiteraard afhankelijk van het totaal oppervlak. Ook hoe ze gelegd zijn destijds en of er vloerverwarming aanwezig is speelt een rol. Moet de vloerverwarming behouden blijven of mag deze ook weg? Gelijmde plavuizen zijn redelijk eenvoudig te verwijderen.

Tegels die in cement gelegd zijn in de vaak wat oudere woningen vaak een stuk lastiger te verwijderen.

Over het algemeen, wanneer het een gemiddeld woonhuis betreft, zijn tegen het einde van de dag de plavuizen verwijderd. Dan ligt ook het afval in de container en hebben we alles netjes aangeveegd. U kunt met een gerust hart met uw nieuwe vloer (laten) beginnen. Wordt het weer een tegelvloer, laminaat, tapijt of wat anders?

Verwijderen alle vloertegels

  • Boerenplavuizen
  • Travertin vloertegels
  • Keramische vloertegels
  • Leisteen vloertegels
  • Marmer vloertegels
  • Graniet vloertegels
  • Natuursteen vloertegels

Staat uw soort vloertegel hierboven niet tussen? Geen paniek, vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan en vertel ons om welke soort het gaat.

Wat kost plavuizen verwijderen?

De prijs voor plavuizen laten verwijderen per vierkante meter ligt tussen de € 16,50 en € 19,00 ex btw. Dit is alleen voor het verwijderen van de vloertegels, dus zonder het verwijderen van de cementdekvloer, schuren en/of egaliseren vloer. Wat de prijs voor plavuizen verwijderen per m² in uw specifieke geval is kunnen wij u hier dus niet vertellen. Wat voor ons belangrijk om te weten is natuurlijk allereerst het aantal vierkante meters, wel of geen vloerverwarming, hoe de plavuizen gelegd zijn en het aantal lagen vloertegels.

Prijs plavuizen verwijderen bepalen

Daarnaast maakt het natuurlijk ook een groot verschil wanneer de dekvloer, zandcementvloer of betonvloer ook verwijderd moet worden. Ook van belang voor ons om te weten is of er vloerverwarming aanwezig is. En als laatste willen we graag weten hoe u woont, althans waar de vloertegels verwijdert moeten worden. Het gaat allemaal natuurlijk net iets sneller wanneer de tegelvloer op de begane grond ligt dan bijvoorbeeld in een appartement op 8 hoog.

In dat laatste geval zullen we alles in zakken en/of met kruiwagens naar beneden moeten brengen per lift. En dat kost natuurlijk veel extra tijd. Indien er gebruikt moet worden gemaakt van een lift zullen we de galerij, de hal bij de lift, de lift zelf en de centrale hal beneden bedekken met stukloper. Als we klaar zijn ruimen we alles op en zorgen we ervoor dat alles er weer uit ziet als voordat we kwamen.

Offerte vloertegels verwijderen

Wij raden u daarom ook aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor plavuizen laten verwijderen via ons offerte formulier. Daarin kunt u alles aangeven wat wij nodig achten om tot een passende prijsopgaaf te komen. Mede door de door u verstrekte informatie en wellicht enige fotos kunnen wij een juiste en vooral scherpe prijs in onze offerte zetten.

Tegels verwijderen egaliseren vloer

Na het verwijderen van de tegelvloer is het mogelijk dat uw vloer geëgaliseerd moet worden. Dit is vooral nodig wanneer er bijvoorbeeld gaten zijn ontstaan in de dekvloer of wanneer er nog veel lijmresten aanwezig zijn die nauwelijks te verwijderen zijn. Met egaline kunnen we uw vloer weer helemaal glad en strak krijgen. Eerst zullen we de hele vloer behandelen met een primer (voor de hechting) waarna de egaline laag erover heen kan. Egaline moet ongeveer 12-24 uur drogen afhankelijk van de dikte van de egaline laag. Wanneer u voor de zekerheid een hele dag droogtijd aan houdt zit u altijd goed. Na het egaliseren van de vloer ziet deze er weer super strak en glad uit!

Prijs vloer egaliseren

De prijs voor het laten egaliseren van uw vloer liggen tussen de €18,00 en € 20,00 per vierkante meter ex btw maar inclusief manuren, materiaalkosten zoals primer en egaline en reiskosten. Ook dit is weer mede afhankelijk van het aantal vierkante meter dat geëgaliseerd moet worden. Maar ook de benodigde dikte van de egaline laag speelt een rol. Hoe dikkere de laag egaline is dat er op moet hoe meer zakken egaline we nodig zijn.

Normaal gesproken egaliseren we met de egaline van het huismerk van de BouwMaat. Wanneer een ander merk egaline uw voorkeur heeft kunt u dit gewoon aangeven en we zullen dan de egaline gebruiken die u wenst. Wij egaliseren van 2 mm tot 2 cm dikte.

Bouwmaat Egalisatie vloeivloer

Deze egaline komt in een zak van 25 kg. Deze mortel is snelverhardend, zelf nivellerend en is te gebruiken voor het egaliseren van normaal te belasten beton- en cementdekvloeren in laagdiktes van 2 tot 20 mm en is tevens geschikt voor vloerverwarming. De verwerkingstijd bedraagt 30 minuten en de droogtijd van deze mortel is ongeveer 2 uur voor de prime.

Na ongeveer 3 á 4 uur is de egalisatiemortel beloopbaar (afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de laagdikte). Er is ongeveer 1,5 kg nodig per m² per mm laagdikte. Een van de voordelen van de Bouwmaat mortel is dat het krimp- en spanningsarm is.

Vloertegels verwijderen overlast

Plavuizen laten verwijderen of vloertegels verwijderen kan wat enige overlast geven. Dit komt vooral omdat onze breekhamers lawaai maken en ook van de stof zult u wellicht enige hinder ondervinden. Wanneer wij bijvoorbeeld in uw woonkamer de tegelvloer moeten verwijderen zetten we zoveel mogelijk de ramen en deuren open zodat het stof eruit kan. Indien nodig zullen wij ook bescherming aanbrengen in de vorm van afdek plastic, stucloper, etc. Wilt u bijvoorbeeld alleen in de keuken uw tegelvloer laten verwijderen dan sluiten we deze ruimte hermetisch af waardoor u vrijwel geen overlast van stof ondervindt.

Overlast beperken

Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om de overlast voor u zelf en uw naaste buren zo veel mogelijk te beperken. Sloopbedrijf Kalker houdt rekening met de wensen van haar opdrachtgevers en met de omgeving! Daarom kiezen veel mensen uit het hele land dan ook voor ons bedrijf om hun vloertegels te laten verwijderen. Ga naar het offerte formulier en kom vandaag nog te weten wat de kosten zullen zijn voor plavuizen laten verwijderen uit uw woning.